"Burenruzies zijn conflicten die diep ingrijpen in het dagelijks leven van mensen, ik kom dat in mijn werk voortdurend tegen", aldus mr. Visser. Met zijn ambassadeurschap draagt mr. Frank Visser graag uit dat op tijd met elkaar in gesprek gaan, onder begeleiding van buurtbemiddelaars, escalatie van het conflict kan voorkomen. Bemiddelaars zijn neutraal en geven geen oordeel over de ontstane situatie.
In Nederland bieden ruim 220 gemeenten deze vorm van dienstverlening gratis aan. "Als oud-rechter weet ik dat het beter is een burenconflict door bemiddeling op te lossen dan een gang naar de rechter te maken. Het is onvoorstelbaar dat er nog gemeenten zijn die geen buurtbemiddeling hebben", aldus mr. Visser.
Buurtbemiddeling bespaart gemeenten geld, omdat de kosten niet opwegen tegen de veel hogere kosten als zaken eenmaal zijn geëscaleerd. Bovendien ontlast Buurtbemiddeling politie en woningcorporaties.
Meer dan 10.000 keer per jaar komen vrijwilligers van Buurtbemiddeling in actie en in twee derde van de bemiddelingen wordt het probleem opgelost.