"Buurtbemiddeling Maastricht"

Nieuwe penningmeester Paul Sanders

Mijn naam is Paul Sanders. Ik ben geboren en getogen in Arnhem. Ik heb rechten gestudeerd in Nijmegen en aansluitend gewerkt in de Randstad van waaruit ik twintig jaar geleden, vanwege het werk van mijn van origine Maastrichtse partner Linda, naar Meerssen ben verhuisd.

Na mijn afstuderen heb ik als bedrijfsjurist gewerkt. Sinds 2000 heb ik een eigen advocatenpraktijk, thans op het gebied van arbeidsrecht en mediation. Daarnaast ben ik ruim vijf jaar wethouder geweest in de gemeente Meerssen voor een mede door mij opgerichte lokale politieke partij. Ook vervul ik een tweetal toezichthouderschappen bij de peuteropvangorganisatie POVH en de revalidatiepraktijk RAP in Heerlen.

In 2022 ben ik toegetreden tot de poule van vrijwilligers van Buurtbemiddeling Maastricht. Ik ervaar dat buurtbemiddeling een instrument is om op een laagdrempelige wijze tot oplossing van burenconflicten te komen. Uiteraard lukt dit niet altijd. Echter die keren dat buren niet meer voor hun gelijk maar voor hun geluk kiezen, besef ik weer waarom ik als vrijwilliger aan buurtbemiddeling wil doen.

Ik ben in januari 2023 formeel tot het bestuur van Stichting Buurtbemiddeling Maastricht toegetreden. Ik hoop als penningmeester een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere versteviging en uitbouw van de organisatie van Buurtbemiddeling Maastricht.

Mijn vrije tijd besteed ik aan lezen, filmhuis, reizen en goed eten met vrienden. En iedere vrijdagavond werk ik als buschauffeur voor Arriva Limburg.