"Buurtbemiddeling Maastricht"
Tuin- en erfafscheiding

Tuin- en erfafscheiding

De tuin zorgt regelmatig voor burenruzies, over de schutting bijvoorbeeld. Die wordt vernield, zonder overleg weggehaald of hij valt om en overleg over een oplossing is niet mogelijk.

Andere ergernissen zijn gebrek aan onderhoud, schaduw van bomen of hagen, zonder overleg snoeien bij de buren, vallende bladeren en bomen die teveel schaduw geven. En wat te denken van schuurtjes in de tuin, belemmering van uitzicht, zonneschermen of bladeren van de boom van de buurvrouw die bij jou in de tuin vallen.

 

  Suggesties

Bespreek uw probleem met de buren. Misschien hebben ze helemaal niet door dat ze overlast veroorzaken. Kijk hier voor tips.

Onderzoek wat precies de regels zijn voor bomen, schuttingen, heggen en andere tuinafscheidingen. Veel informatie vindt u bij Erfafscheiding 

Heeft u last van overhangende takken? Vraag de buren dan vriendelijk om die te snoeien. Leg uit waarom u dat graag wilt, zodat de buren uw verzoek begrijpen.  Overigens moet u de buren wel in uw tuin laten als dat voor het snoeien nodig is. Willen de buren niet meewerken?  Misschien mag u dan zelf de takken snoeien! Lees daarover meer bij Overhangende takken